Praktijk opdracht

Praktijkopdracht facilitaire dienstverlening ( opdracht maak je met 2!)

Het is bijna zover. De diploma uitreiking op de school waar jij werkt als facilitair medewerker. Jij gaat ervoor zorgen dat deze dag echt een feest gaat worden.

Om de 2 uur komt er een nieuwe klas in de aula om hun diploma in ontvangst te nemen. Gemiddeld zitten er in elke klas 30 leerlingen. Elke leerling mag 4 personen meenemen. En natuurlijk zijn er aanwezig: docenten, de directie en de ouderraad.

Aan het eind van de diploma uitreiking is er een drankje met een hapje voor iedereen.

Wat ga jij doen?

Aula: Maak een plattegrond van hoe de aula er uit moet komen te zien op deze dag. Denk aan tafels, stoelen etc. Denk aan het aantal mensen op deze dag. Op de plattegrond mag je ook je decoratie tekenen. Werk netjes met liniaal!!

Je maakt een lijst van artikelen voor de decoratie + de prijs hiervan. Kijk op internet naar leuke versieringen. Bijv. https://tijo-events.nl/

Je maakt een lijst van de andere benodigdheden voor deze dag ( let op de aantallen). Denk aan geluid, glazen etc.

Hapje; Je gaat een hapje maken die bij de borrel geserveerd kan worden. Dit moet een hapje zijn die niet gebakken, gekookt of gefrituurd hoeft te worden. Het hapje maak je nu voor 5 personen. Je budget is 5 euro

Je gaat bij dit hapje:

  • Een boodschappenlijst maken incl. prijs
  • Het recept beschrijven incl. foto's erbij.
  • Een kort verslag hoe jij rekening hebt gehouden met HACCP richtlijnen (Checklist Veilig omgaan met eten op markten en evenementen)

Dit hapje ga je maken tijdens de lessen.

Samenwerkingsverslag: In een kort verslag ga je vertellen hoe de samenwerking is verlopen. Beschrijf wat goed ging, maar ook wat beter kon. Het verslag moet 1 A4 zijn.

NAKIJKMODEL PRAKTIJKOPDRACHT

Onderdeel

Toegekende punten

Punten

Het verslag aula bevat:

  • Overzichtelijke plattegrond van de aula. Getekend, op schaal.
  • Lijst decoratieartikelen met prijzen (gemaakt op pc met foto's)
  • Lijst met overige benodigdheden

3

(-1 per onvolledig item)

Hapje:

-blijft binnen het budget

- boodschappenlijst met prijzen

- duidelijk recept beschreven met eigengemaakte foto's

-verslag HACCP

-in de keuken is gewerkt volgens de kookregels.

4

(-1 per onvolledig item)

Samenwerkingsverslag

  • Duidelijk en eerlijk beschreven. Bevat ook punten die beter konden

1

Totaal aantal te behalen punten 8

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin