Praktijk opdracht



PRAKTIJKOPDRACHT MENS EN GEZONDHEID

Praktijkopdracht koken.

Tijdens het kiezen van een gerecht houdt je rekening met de volgende punten:

  • De opdracht moet volledig (inclusief schoonmaken en opruimen) uit te voeren zijn in 90 minuten.
  • Het gerecht kan gegeten worden tijdens een gezonde avondmaaltijd.
  • Je overlegt met de docent wat je wilt maken en wanneer
  • Je maakt zelf een boodschappenlijst.
  • Je zorgt zelf voor een recept.
  • Je werkt met 2 personen.
  • Je dekt de tafel voor 1 persoon.
  • Er zit minsten 1 snijtechniek in het gerecht (brunoise-chinoise-julienne)
  • Je gerecht is geschikt voor vegetariërs.



NAKIJKMODEL PRAKTIJKOPDRACHT MENS EN GEZONDHEID

Onderdeel

Toegekende punten

Punten

De leerling heeft het gerecht goed ingepland (afspraak-voorstel-boodschaplijst)

2

De leerling maakt goed gebruik van de ruimte in de keuken

1

De leerling meet alles correct af

0,5

De leerling gebruikt goede snijplank

0,5

De leerling werkt hygiënisch

1

De leerling kiest juiste materiaal en apparatuur

0,5

Het eindresultaat ziet er smakelijk uit

1

De keuken wordt correct schoongemaakt

0,5

De tafels is correct gedekt (bord-bestek-glas-servet)

1

Totaalscore:

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin