Praktijk opdracht
PRAKTIJKOPDRACHT MENS EN GEZONDHEID
Praktijkopdracht koken.
Tijdens het kiezen van een gerecht houdt je rekening met de volgende punten:
- De opdracht moet volledig (inclusief schoonmaken en opruimen) uit te voeren zijn in 90 minuten.
- Het gerecht kan gegeten worden tijdens een gezonde avondmaaltijd.
- Je overlegt met de docent wat je wilt maken en wanneer
- Je maakt zelf een boodschappenlijst.
- Je zorgt zelf voor een recept.
- Je werkt met 2 personen.
- Je dekt de tafel voor 1 persoon.
- Er zit minsten 1 snijtechniek in het gerecht (brunoise-chinoise-julienne)
- Je gerecht is geschikt voor vegetariërs.
NAKIJKMODEL PRAKTIJKOPDRACHT MENS EN GEZONDHEID
Onderdeel
Toegekende punten
Punten
De leerling heeft het gerecht goed ingepland (afspraak-voorstel-boodschaplijst)
2
De leerling maakt goed gebruik van de ruimte in de keuken
1
De leerling meet alles correct af
0,5
De leerling gebruikt goede snijplank
0,5
De leerling werkt hygiënisch
1
De leerling kiest juiste materiaal en apparatuur
0,5
Het eindresultaat ziet er smakelijk uit
1
De keuken wordt correct schoongemaakt
0,5
De tafels is correct gedekt (bord-bestek-glas-servet)
1
Totaalscore: