Meesterproef

Meesterproef facilitaire dienstverlening (maak je met 2 personen)

In deze opdracht ga je je bezig houden met HACCP.

"Er kan van alles misgaan als je eten bereidt. Deze risico's breng je in kaart met HACCP. In de jaren 60 is HACCP bedacht om voeding van astronauten te controleren. Deze richtlijnen zijn vervolgens uitgewerkt en overal ter wereld toegepast. In een professionele keuken of als voedselverwerker is het verplicht om volgens HACCP-regels te werken. Dit doe je met een HACCP-plan. Het maken van zo'n HACCP-plan valt onder Europese wet- en regelgeving."

Wat gaan jullie doen?

Je gaat je inlezen in HACCP. Wat is het? Wat zijn de regels etc. Gebruik meerdere sites om een goed beeld te krijgen!

Hierna gaan jullie een superleuk filmpje maken over HACCP. Dit filmpje is bedoeld voor mensen die snel willen weten wat HACCP is. Wees creatief! Het filmpje duurt minimaal 3 en maximaal 5 minuten

Er moet dus informatie gedeeld worden.

Maak gebruik van alles wat je ziet op het plein: koelkast, ovens, magnetron, schoonmaakartikelen, vuilnisbakken etc.

Stuur je filmpje naar: m.tamsma@zuidwesthoekcollege.nl

Als laatste maken jullie een schoonmaakplan voor het zorg en welzijn plein. Hierbij houden jullie rekening met HACCP richtlijnen.

Bekijk voorbeelden op internet, maar maak je eigen schoonmaakplan!

DIT IS EEN VOORBEELD!

NAKIJKMODEL MEESTERPROEF

Onderdeel

Toegekende punten

Punten

Het filmpje bevat:

  • Bevat duidelijke uitleg HACCP
  • Is creatief
  • Er is gebruikt gemaakt van materialen plein

- Het filmpje duurt minimaal 3 en maximaal 5 minuten

4

(-1 per onvolledig item)

Schoonmaakplan:

  • Authentiek
  • HACCP richtlijnen komen er in terug
  • Overzichtelijk
  • Gericht op zorg en welzijn plein

4

(-1 per onvolledig item)

Het filmpje en schoonmaak plan zijn ingeleverd op de afgesproken datum

1

Totaal aantal te behalen punten 9

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin